Vill du boka en intressant och informativ föreläsning om hur hur det är att leva med Aspergers syndrom? Jag kommer att ta er med på en resa från att ha vuxit upp med en oförstående omvärld, få diagnos först i vuxen ålder fram till hur mitt liv ser ut idag. Sen kommer jag även att ta upp fakta om autism, allt efter kundens önskemål. Jag föreläser med inifrånperspektiv på autism.

Jag kan hålla föreläsningar alltifrån 15 minuter till 2 timmar (med paus).

Jag gör både gratisjobb och mindre arvoderade uppdrag. Då jag har hel sjukersättning får jag endast jobba 5 timmar i veckan med lön. Alla uppdrag kommer att anmälas till Försäkringskassan.

Kunden står för bokning av lokal.

För närvarande håller jag endast föreläsningar inom Halland.

Är du intresserad av att boka mig som föreläsare? Maila till aspigiforelasningar@gmail.com, eller använd kontaktformuläret, så berättar jag mer.


Här kommer ett smakprov på hur en föreläsning med mig kan se ut. Så här i pandemitider har jag gjort några digitala föreläsningar. Det är samma innehåll på mina fysiska föreläsningar som det är på mina digitala.

OM CHARLOTTE CLAESSON

Charlotte Claesson är född 1985 och fick sin Aspergerdiagnos först som 20-åring, efter en jobbig skolgång som kantats av missförstånd, stress, ångest och depressioner. Diagnosen kom som en chock, men blev snabbt ett uppvaknande. Ju mer hon lärde sig om hur hon fungerade och varför, desto mer förstod hon varför hon hade haft en så tuff uppväxt. När hon var 24 år fick hon även diagnosen Bipolär sjukdom typ 2. Charlotte har idag lärt sig att leva med sina diagnoser, även om hon i perioder inte alltid mår så bra. Hennes intresse för frågor som rör autism och andra neuropsykiatriska funktionsvariationer (NPF), gör att hon sitter med i ett NPF-råd i hemstaden Varberg. Dessutom är hon en av ledarna för kamratnätverket ASTrarna och håller anhörigcirklar tillsammans med en kollega. Hon har även hållit i ett antal föreläsningar om autism tidigare.RÖSTER FRÅN TIDIGARE FÖRELÄSNINGAR

"Hej! Vi tackar så mycket för en fantastisk fin föreläsning som du höll i Kungsbacka. Dina personliga erfarenheter var till stor nytta för oss. En sak som vi särskilt tar med oss är ”tantkalaset”"Mvh Ulrica, Tove, Sandy & Marianne


"Underbar föreläsning Charlotte! Jag satt och grät halva föreläsningen pga av igenkännande. Jag är mamma till en dotter på 13-år som nyligen fått autism diagnos. Vi har kämpat för hennes rättigheter att få vara den hon är och få rätt hjälp. Det är så oerhört viktigt att du fortsätter att föreläsa Charlotte, tack för ditt engagemang!" - Carina Petersson"Tack för intressant och bra föreläsning!" - Inn905"Tack för en tydlig och bra föreläsning" - Marie och Beata på Inspirationslotsen